25 jaar Olympus Camera Club

26 en 27 oktober 2019 vierden we een dubbel jubileum: 25 jaar OCC en 100 jaar Olympus in de prachtige galerie van Bleiswijk. Er werden workshops en lezingen gehouden door de diverse visionairs van Olympus en over de toekomst en innovatie bij Olympus. De nieuwe Olympus OM-D M-5 Mark III stond te pronken in de vitrinekast en 2  heren van Olympus waren druk bezig met het reinigen van camera’s van bezoekers.  Op zondag maakte Olympus de winnaar bekend van de “Break Free”-fotowedstrijd.

Daarnaast hingen er meer dan 50 foto’s: Foto’s die onze leden hadden gemaakt tijdens de diverse workshops die een vijftal Olympus visionairs eerder dit jaar hadden gehouden inclusief foto’s van de visionairs zelf.  Van leden die niet aan workshops hadden deelgenomen hing er vrij werk. Alle foto’s van de leden zijn ook terechtgekomen in het jubileumboek.

De visionairs hebben de beste foto van de deelnemers aan hun workshop uitgekozen. Zij kregen zaterdag een oorkonde uitgereikt (voor zover aanwezig).

Graag willen we iedereen op de hoogte brengen van deze winnaars en het commentaar van de visionairs bij hun winnende foto:

 

Categorie:                         Natuurfotografie

Naam winnaar:                Gea Neijsen

Commentaar Olympus Visionair(Alexander Koenders):

Deze foto heeft echt alles in zich. De compositie klopt, er zit een verhaal in en hij is voelbaar.

 

Categorie:                         Portretfotografie

Naam winnaar:                Nathalie Kremers

Commentaar Olympus Visionair (Robert Roozenbeek):

Deze foto vertelt een verhaal en je gaat er over nadenken. Er zit emotie in. De fotograaf heeft een mooi moment gepakt en technisch goed gedaan.

 

Categorie:                         Macrofotografie

Naam winnaar:                Ron Westbroek

Commentaar Olympus Visionair (Arend Spaans):

Ik kon niet om deze foto heen als het om macro gaat. Heldere foto met genoeg scherptediepte en goed op scherpte. Het licht valt mooi waardoor het beestje er mooi uit springt.

Qua compositie had deze nog wel iets meer uit het midden mogen staan wat mij betreft.

 

Categorie:                         Straatfotografie

Naam winnaar:                Marja Baltes

Commentaar Olympus Visionair (Fokko Muller):

Marja's foto toont een prachtig straatbeeld. Het is vertederend hoe deze jonge man een engel van een vrouw helpt met haar haar.

Deze engel lijkt diep in gedachten, je kunt zien dat de jonge man geconcentreerd en enthousiast bezig is. Deze foto vertelt duidelijk een verhaal, sterker nog, je kunt er zelf een verhaal bij verzinnen.

De compositie is mooi en het beeld is netjes afgewerkt qua afsnijden (als dat al gedaan is). We zien een deel van de omgeving, wat ik altijd fijn vind in een straatfoto. Het wat lagere standpunt vind ik een goede keuze, we kijken de engel recht in de ogen. De benen-partij vind ik leuk om te zien in dit beeld. Tenslotte heeft de foto een fijne nabewerking in zwart-wit met lekkere contrasten. Mooi klassiek beeld, deze had ik graag zelf willen maken

 

Categorie:                         Avondfotografie

Naam winnaar:                Rita Schmidt-Bol

Commentaar Olympus Visionair (Gerrit de Groot):

Deze foto laat veel zien van de omgeving en is ook nog eens technisch goed uitgewerkt in de nabewerking.