Beste OCC-leden,

De inzendtermijn voor het eerste thema is gesloten. De wedstrijdcommissie heeft zich maar meteen over de jurering gebogen, want de avondklok blijft nog even en de winterbeelden zijn inmiddels weggesmolten.

Allereerst: wat is er leuk op gereageerd en wat zijn we blij met zoveel inzendingen (23 stuks maar liefst!). Er is gevarieerd werk ingeleverd. Van uiteen spattende sneeuwballen tot structuren van dakpannen en rasters. Van foto’s die de abstractie moesten hebben van de onscherpte, tot een berijpte boom. Gelukkig heeft de afgelopen vorstperiode ook een handje meegeholpen.

Het thema (abstract) is helaas niet door iedereen goed opgepakt: soms was er wel sprake van een abstracte foto, maar uit niets bleek dat het winter was. Of het was een winterfoto, maar het criterium abstract ontbrak. Daar hebben we bij de jurering natuurlijk wel rekening gehouden.

Hieronder zien jullie de uitslag.

Met vriendelijke groet,

De wedstrijdcommissie,

Gerard Hol en Rita Schmidt-Bol

Uitslag thema 1: “Abstracte winter:

 1. Kristel Fischer.
  De wedstrijdcommissie was onder de indruk van de kwaliteit, creativiteit en zorgvuldigheid waarmee deze foto was samengesteld. Een mozaïek van vakjes met besneeuwde randen, allemaal vanaf een andere kant en op een andere manier gefotografeerd. Met daarin ineens een gekleurd vakje. De vormen zijn abstract, de kleurtjes abstraheren je ook van de werkelijkheid, want het is normaal winters wit. Het zijn veel vakjes (16) maar voor de positie van het gekleurde vakje is dit aantal nodig. Een aantrekkelijk beeld om naar te kijken. De 1e plaats is meer dan verdiend.

 

 1. Joanne de Graaf
  Prachtige kristallen, die een abstract winters landschap maken.

Heel mooi hoe de fotograaf met zoveel tinten wit en grijs een prachtige doortekening creëert. Mooi scherp, de horizontale rand geeft rust binnen alle grillige vormen. Een waardige 2e plaats!

 

 1. Nathalie Kremers
  Een mooie structuur van ijs, waardoor het bijna een tegelvloer wordt. Binnen de onregelmatige vlakken die hierdoor ontstaan ook nog weer diverse structuren. Loeischerp, en een mooie kleur die je niet verwacht in een winterfoto, maar toch typisch winter en bovendien heel goed uitgevoerd.

 

 1. Gedeelde 4e plaats:
  Heleen Gulmans
  Abstract is het zeker. Als je goed kijkt, zie je ook de dunne sneeuwlaag. Voldoet aan thema.

Qua beeld mooi uitgevoerd. Er zit een mooie lijnwerking in. De vlekken links van het midden onderbreken de lijnen, waardoor het minder saai wordt.

Gedeelde 4e plaats:

Gea Neijsen
Onmiskenbaar winters en abstract. Er zit een mooie gelaagdheid in. Het blauw voegt nog iets toe aan de foto. Mooi scherp, goede opbouw

Gedeelde 4e plaats:

Wilma Geurts
Er was nog een foto van sneeuwballen tegen een schutting. Maar hier is een andere, volgens de wedstrijdcommissie betere, keuze gemaakt. Je ziet de sneeuwbal als het ware gegooid worden. De vlakverdeling is mooi.

Gedeelde 4e plaats:

Karel Gillissen

IJskristallen tegen een blauwe lucht. Een prachtig winters abstract beeld.

De scherpte loopt van het compacte stuk rechts onder weg. Het is een beetje vol. Jammer dat de kristallen zelf ook een beetje blauw zijn.

Maar desondanks een fijn beeld om naar te kijken, dat perfect binnen het thema past.